13 Kasım 2015 Cuma

Derya Baykal Şans Meleği Süsü Yapılışı

Derya Baykal Şans Meleği Süsü Yapılışı

Hanımların çok sevdiği, yapılışı çok kolay olan ve Derya Baykal'ın en ünlü örgüleri arasında yer alan şans meleği süsü nasıl örülür, inceleyelim. 



Derya Baykal şans meleği süsü yapılışı :

Vücut Kısmı : OTUZ ilmek  başlanır, İKİ diş haroşa örülür.BEŞ cm. düz ördükten sonra,BİRİNCİ ilmek örülür.İKİNCİ ve ÜÇÜNCÜ ilmek bir alınır, DÖRDÜNCÜ ve BEŞİNCİ ilmek bir alınıp sıra sonuna kadar bu şekilde örülüp, son kalan ilmek örülür.Başta ve sondaki 1 er  ilmek örülüp aradaki ilmekler çift alınarak kesilir.Kalan DOKUZ ilmek DÖRT sıra örülür.Aralardan arttırarak ONÜÇ ilmeğe ulaşılır.SEKİZ sıra örülüp, her sırada ilmekler çift alınarak DÖRT ilmek kalana kadar kesilir.DÖRT ilmek bir alınıp örgü tamamlanır.
Kanat Kısımları  :ON İKİ ilmek başlanır.BİR diş haroşa örülür.Baştan İKİ ilmek örülüp, geri dönülür, yine baştan DÖRT ilmek örülüp geri dönülür.Aynı işleme, SEKİZ örülüp, ON örülüp geri dönülerek devam edilir.ONİKİ ilmeğe ulaşınca BİR diş haroşo örülür.BİR önceki aşamadaki işlemler tekrarlanıp kanat tamamlanır.Örgünün iki kenarıbirleştirilip dikilir.Başkısmına elyaf konulur.İki kanatarkadan vücudatutturulup, şans meleği tamamlanmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder