23 Kasım 2015 Pazartesi

Derya Baykal Bolera Yapılışı

Derya Baykal Bolera Yapılışı 
Derya Baykal daha önceki programlarında, Zeynep Tufan ile birlikte Bolero yapılışını göstermişti. Biz de ondan esinlenerek sizlere nasıl kolay bolero öreceğinizi anlatacağız.

İlk olarak kullancağımız malzemeleri açıklamak gerekirse;
  • Koton ip
  • 4 numaralı şiş
Boleromuzun örülüşüne gelecek olursak;
  • Boleromuza 103 ilmekle başlamamız gerekir.
  • Sonrasında 7 cm kadar bir lastik örülür.
  • 30 cm de başak örneği örülür.
  • Tekrardan 7 cm lastik örülüp bitirilir.
  • Şimdi ise örgü ikiye katlanarak lastik kısımları dikilir.
Ördeğimizde yapılan Ters Başak örneği nasıl yapılıyor bilmeyenler için bir de ona bakalım;

  • 1. sıra için: 1 ilmek örmeden alınır, 2 ilmek düz örülür ve 1 artırılır. Sonrasında 2 ilmek birlikte ters alınarak kesilir. 2 ilmek düz örülür, 1 arttırılır, 2 ilmek birlikte alınıp kesilir. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür.
  • 2. Sıra için: 1 ilmek boş alınır. 1 ilmek ters örülür. 2ilmek ip alttan alınarak ters örülür, 1 arttırılır. 2 ilmek birlikte alınarak kesilir. 2 ilmek ipi alttan alarak örülür. 1 arttırılır, 2 ilmek birlikte alınarak kesilir. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür.
  • Ters Başak örneğimizde, 1. ve 2. sıra tekrarlanır ve örgü bitirilir.

20 Kasım 2015 Cuma

Derya Baykal Vual Saç Bandı Yapılışı

Derya Baykal Vual Saç Bandı Yapılışı
Malzemelerimiz:  Orta kalınlıkta yün, beş numaralı şiş, vual kumaş, iğne, iplik.
Bu malzemeleri kullanarak vual saç bandımızın yapılışına geçecek olursak;



3 ilmekle başlanır. 23 ilmek olana kadar her sıra başında 1’er ilmek artırarak haraşo örülür. Daha sonra artırmadan 10 diş haraşo örülür. Her iki ilmek birlikte alınarak, ilmek sayısı 12’ye düşürülür. 10 sıra 1 ters 1 düz lastik örülür. İlmekler başka bir şişe alınıp bekletilir. Lastik örgüye başladığımız yerden 12 ilmek alınır. 10 sıra 2 ters 1 düz lastik örülür. Sonra her iki şişteki ilmekler birlikte alınarak ilmekler aynı şişe alınır. Aralardan 1’er ilmek artırarak ilmek sayısı 23’e çıkarılır. 70 diş haraşo örülür iki ilmek birlikte alınarak ilmek sayısı 12’ye düşürülür. 10 sıra 1 ters 1 düz lastik örülür. 1 örüp 1 artırarak ilmek sayısı 23’e çıkarılır. !0 diş haraşo örülür. 3 ilmek kalana kadar her sıra başında 1’er ilmek eksiltilir. Kalan 3 ilmek birlikte alınıp örgü kapatılır.

16 Kasım 2015 Pazartesi

Derya Baykalın Örgüleri

Desenli örgü modellerinin en çok sevileni ve müthiş örneklerin adresi Derya Baykal örgü modelleri olmaktadır… Atkı, bere, kazak ve her türlü elbiseleri aynı zamanda  aksesuar ve süs olarak kullanılan örgüler son derece şık ve sizleri tamamlayacak. Haroşa örgü modeli, selanik örgü modelli örneği olarak en iyi modelleri bizlere sunuyor. Bu senenin harika modelleri ve en tarz örgüleri ile sizin tarzınızı belli edecektir. Sizlerin de bu güzel ve tarz örgü örneklerine kesinlikle göz atmanız gerekiyor, eğer sizler de örgü trendini ve örgü yapmayı seviyorsanız sizin için en iyi adres burasıdır. Sizde kendinizi diğer bayanlardan ayırmak, daha farklı olmak istiyorsunuzdur elbet. O halde harika kombinlerle ve muhteşem tasarımlarla adınızdan söz ettirebilirsiniz.
Kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde  özellikle bere, atkı  ve şallar örülmeye başla bile. En farklı ve güzel örgü bere modelleri Derya Baykal kendi programında herkesle paylaşmıştı. Artık bu programının devam etmiyor olmasından dolayı eski bölümlerinden seçtiğimiz en şık, en kolay ve en güzel örnekleri sizlerle paylaşmaya çalıştık. İşte Derya Baykalın örgüleri sizlerle. 






13 Kasım 2015 Cuma

Derya Baykal Şans Meleği Süsü Yapılışı

Derya Baykal Şans Meleği Süsü Yapılışı

Hanımların çok sevdiği, yapılışı çok kolay olan ve Derya Baykal'ın en ünlü örgüleri arasında yer alan şans meleği süsü nasıl örülür, inceleyelim. 



Derya Baykal şans meleği süsü yapılışı :

Vücut Kısmı : OTUZ ilmek  başlanır, İKİ diş haroşa örülür.BEŞ cm. düz ördükten sonra,BİRİNCİ ilmek örülür.İKİNCİ ve ÜÇÜNCÜ ilmek bir alınır, DÖRDÜNCÜ ve BEŞİNCİ ilmek bir alınıp sıra sonuna kadar bu şekilde örülüp, son kalan ilmek örülür.Başta ve sondaki 1 er  ilmek örülüp aradaki ilmekler çift alınarak kesilir.Kalan DOKUZ ilmek DÖRT sıra örülür.Aralardan arttırarak ONÜÇ ilmeğe ulaşılır.SEKİZ sıra örülüp, her sırada ilmekler çift alınarak DÖRT ilmek kalana kadar kesilir.DÖRT ilmek bir alınıp örgü tamamlanır.
Kanat Kısımları  :ON İKİ ilmek başlanır.BİR diş haroşa örülür.Baştan İKİ ilmek örülüp, geri dönülür, yine baştan DÖRT ilmek örülüp geri dönülür.Aynı işleme, SEKİZ örülüp, ON örülüp geri dönülerek devam edilir.ONİKİ ilmeğe ulaşınca BİR diş haroşo örülür.BİR önceki aşamadaki işlemler tekrarlanıp kanat tamamlanır.Örgünün iki kenarıbirleştirilip dikilir.Başkısmına elyaf konulur.İki kanatarkadan vücudatutturulup, şans meleği tamamlanmış olur.

10 Kasım 2015 Salı

Derya Baykal Saç Bandı Örneği Yapılışı

Derya Baykal Saç Bandı Örneği Yapılışı



Sizlere bu makalemizde Derya Baykal'ın meşhur ettiği saç bandı hakkında bilgiler vereceğiz. Deryalı günler programında yaptığı ve bir anda meşhur olan Derya Baykal saç bandı yapımı oldukça kolay. Her kadının çok kısa bir sürede yapacağı Derya Baykal örgü örnekler içerinden en zahmetsiz olanı Derya Baykal saç bandı örneği yapılışı.

Derya baykal saç bandı nasıl yapılır ?
48 ilmek ile başlamamız gerekiyor. Toplamda 8 ilmek kalana kadar sıraların başından ve sonunda keserek daralmasını sağlıyoruz. Ve sonundan ilmek arttırıyoruz 48 ilmeğe gelene kadar örme işlemine devam ediyoruz ve kesiyoruz. Deryalı günler saç bandı yapılışı işte bu kadar basit. 

7 Kasım 2015 Cumartesi

Derya Baykal örgü örnekleri yapılışı

Derya Baykal örgü örnekleri yapılışı

 
Bebeklerimi soğuktan ve hastalıktan korumak, onları sıcak tutmak için en etkili yöntem onlar için yelek örmektir. Derya baykal'ın bebek yeleği modelinin nasıl örüldüğünü inceleyeceğiz.

Derya baykal örgü bebek yeleği toplamda üç kısımdan oluşuyor. bunlardan ilki ilmek yaka kısmı, roba kısmı otuz ilmek ve son kızımda  kalan ilmekler ile etek kısmıdır. Etek kısmı örülürken son altı ilmekten öce bir ilmek artmaktadır. Bu şekilde beş arttırma yapıldıktan sonraki sırada altı ilmek kesilir. Toplam olarak seksendört ilmek başlanır. Bütün sıralar dört diş haroşa örülmelidir. Etek kısmı beş diş haroşadan ve  iki düz sıradan oluşmalıdır. Boyun kısmında altı ilmek olan haroşa iki sırada bir örülmelidir.